Arie de Haas, garage Citrouw had wederom zijn automobielbedrijf ter beschikking voor de 2e TC dit jaar. Wat een kanjer , dergelijke leden daar drijft de club op. Citrouw is een veelzijdige garage,repareert en onderhoud ook andere types auto’s Ds/BX, Xantia etc. Han en Ad, de technisch controleurs kregen 5 Tractions over de brug. 15 aanmeldingen voor een TC dit jaar en 13 op de brug. 2 afmeldingen i.v.m. persoonlijke omstandigheden; die laatste twee auto’s komen in 2019 voor het voetlicht. Het stimuleren van deelname aan de TC gaat door zodat uiteindelijk meer deelname aan de ritten in het verschiet ligt. De keurlingen waren keurig op tijd.Het enthousiasme van de controleurs werkte aanstekelijk. Jaap’s auto werd met witte handschoenen aan gecontroleerd. Geen smetje aan de handschoenen, de auto kan zo in de woonkamer. Michael zocht het hogerop en moest zelf wachten op de brug.

In de pauze lekkerbekjes van de afdelingspenningmeester waarna de 2 laatste Tractions   met welgevallig oog van de keurmeesters de garage verlieten. Han en Ad zijn op elkaar ingespeeld.

Diverse auto’s met aandachts- en verbeterpunten, 1 roestige remleiding en een met veel speling op de stuurkogel.

Voor 2019 zijn plannen een remmentest op een rollenbank aan te bieden bij een garage met een dergelijke installatie.Dit mede ter stimulans voor de ontlakers.  De oude methode, met 50 km/uur remmen t..h.v. een lantaarnpaal , dan de remafstand meten kwam ter sprake waarna Ad een app op zijn mobiele tel. liet zien waarmee een remmentest ook mogelijk is. De mobiele tel. wordt daarvoor op het dashboard vastgeschroefd, in een houder, dat wel. Alle auto’s kregen zo’n remmentest.

Voorzitter Piet bedankte de Technisch Controleurs en reikte Arie de Haas en zoon Miquel een presentje aan.

Zondag 11 november is de laatste van de 4 afdelingsritten dit jaar gepland met start bij Studio ‘76 een vereniging van amateur beeldend kunstenaars in Dordrecht. Het verslag van de rit zal als gevolg van inleverdata kopy naar verwachting in het januari-nr van ons lijfblad Traxion staan.

Ron Fidder