Verslag Afdelingsrit Tan Rotterdam zaterdag 16 juni 2018.

Het restaurant Waalhaven zoek je niet aan de Malpensabaan bij vliegveld Zestienhoven in Rotterdam, oftewel International Airport Rotterdam-The Hague.

Ooit stond dit gebouw aan de Waalhaven en is in zijn geheel verplaatst naar een plek met uitzicht op de startbaan achter de ge van genis.

12 oldtimers waarvan 10 tractions, een Armstrong Siddeley en een 2cv6 met in de staart een moderne Citroën wisten de parkeerplaats, zij het met enige moeite te vinden. Bij de vertrekhal was het in ieder geval niet zoals diverse ritters dachten.

29 liefhebbers genoten van punten gebak en koffie waarna de coureurs om 12.00 uur van start gingen. De rit was speciaal op zaterdag om de ritters die niet op zondag kunnen een kans te geven en vaderdag niet te frustreren.

De routebeschrijving gaf aan via Rotterdam-Noord, de Willemsbrug, langs Katendrecht door Zuid en de Heinenoordtunnel daarna een attractieve route door de Hoeksche Waard. Via de Parallelweg over de brug van het Haringvliet, langs de sluizen en binnendoor via Fijnaart naar Oud-Gastel en Bosschenhoofd. Door de stad is voor menig tractionist “not done” , deze keer was het stadsverkeer niet druk en de colonne kwam goed door Rotjeknor. Op deze uitdaging kon men met succes terugkijken. De ritmeester moet zelf de route wel 3 x gereden hebben, alles ging perfect.

Diverse teams maakten een pauzestop, ergens onderweg langs de dijk of bij de haven van Numansdorp.

Jaaps maiden-rit in de Traction is deels geslaagd en er wacht nog wat sleutel en afstelwerk aan de carburateur.

Het vliegveld Seppe (International Aeroport Breda) met evenement Classic Cars and Aeroplanes was het doel en oldtimers mochten met 2 inzittenden gratis naar binnen om hun automobiel langs de startbaan op te stellen. Oldtimers van diverse pluimage zowel rijdend als vliegend waren present.

Het perfecte weer speelde ook mee en de deelnemers genoten met volle teugen van de vliegdemonstraties, het pallet oldtimers en het lekkers van de kramen met eet- en drinkwaren, de valkenier en een rockband.

Jan de Geus met zijn vrouw was introduce’ en reed zijn 2cv6. Om hen mee te nemen voor een ritje in een Traction was Rob (een 2cv freak) zo goed om de 2cv6 van Seppe naar Oudenbosch te rijden.

Daar hadden Koos en Mientje een uitstekende bbq gereed. Uiteraard werd er weer over diverse zaken, zoals de Hemelvaartsrit en vakantieplannen met tent naar romantisch Ootmarsum bijgepraat. De techniek kwam ook nog aan de orde met name over de inwaterpunten van de carrosserie.

Met een joviaal cheerio and goodby namen de gasten afscheid om de weg naar huis te aanvaarden.

Fred had een deja-vu oftewel Citromobilemoment (wegens succes geprolongeerd) door een lekke band. Een snelle wisseling van banden maakte dat hij Elly weer veilig thuis bracht. Voor de volgende rit zal de band vast wel gerepareerd zijn, Fred kennende.

Niet deelgenomen aan deze rit ? dan heb je echt iets gemist.!

Ron Fidder