Lee Towers klonk op de radio met het lied: “ Its raining in my heart. Ook buiten regende het even maar niet in de harten van de 30 durfals die naar Studio’76 in Dordrecht waren gekomen voor de Stamppotrit met verkiezing Prins Carnaval op zondag 11.11.2018.  De beloning was de gehele dag prima Tractionweer.14 automobielen parkeerden voor of bij het gebouw van de beeldend kunstenaarsvereniging aan de Rijksstraatweg 62 te Dordrecht.

Onder genot van koffie of thee met cake was de opstelling van schilderijen te bezichtigen en Hans van Bodegom, voorzitter van Studio ’76 gaf een intro en demo workshop, wat erg in de smaak viel.

Voorzitter Piet bedankte de mensen van Studio’76 voor het gebodene met een presentje van de Afdeling. Ingrediënten om zelf stamppot te maken.  Een verslag van deze rencontre des clubs met foto’s gaat naar de redactie van de Dordtenaar in de hoop dat het geplaatst wordt.

Daarna gingen de Tractionisten op pad via de Moerbrug naar de noord-westpunt van Nrd-Brabant o.a. via Moerdijk. Een zondagse blokkade die doordeweeks niet aanwezig was bij het uitzetten van de route werd sportief opgevat als puzzelrit en de doorgewinterde brabantkenners vonden een omleiding om in Klundert de route weer op te paken. Via Willemstad, langs Fort “De Hel” Fijnaart, door Zwingelspaan naar “De Prullenkast” in Oudemolen. Naar Fort de Hel ging niet door want dat is tegenwoordig een doodlopende weg.

Gonny en Monique Herbonnet (mooie namen trouwens) hadden hun restaurantboerderij speciaal voor dit gezelschap op zondag geopend. Ze serveerden voor 32 gasten een drankje en quiche wat goed in de smaak viel. Ook een equipe die daar aansloot deelde mee in de feestvreugde. 

Voor de jongsten onder ons waren er tosties, o.a. Jasper van Turenhout genoot er van. De dames waren zeer gecharmeerd van de brocantewinkel, veel servies,glaswerk en poppen dus voordat de karavaan weer op pad ging waren er enige aanmaningen noodzakelijk.

De route naar Vierpolders waar Chiel en Ma gereed zaten om de groep te ontvangen had drie mogelijkheden: rechtstreeks via de Provinciale wegen voor de Max Verstappens onder ons, een alternatieve route n.l. iets binnendoor via De Tram en Stellendam of een romantische route maar die moest men zelf uitzoeken.In ieder geval begon de stamppotmaaltijd om 16.30 uur edoch voor de laatkomers was er geen hond in de pot.

De Buffettenboer had goed zijn best gedaan.De stamppot viel goed in de smaak en ging er in als koek. Als intermezzo was er symbolisch de verkiezing van Prins Carnaval . Chiel viel de eer te beurt. De carnavalshoed stond hem goed. Piet bedankte Ma voor de ontvangst met een boeket bloemen van de Afdeling. Naderhand,nadat er voldoende bijgepraat was, doken de gasten het donker in om met een vol en goed gevoel huischwaarts te keren. De koplampjes priemden door het donker, kan niet anders want allen hadden hun voiture na de Technische Keuring goed voor elkaar. 

Woensdag 21 november 2018.

Afdelingsavond: accu en bedrading met Kiona Jansen, gebouw KBR Zwijndrecht, Piets Paleis.

{gallery}2018/11-11{/gallery}